Наукові дослідження підтверджують, що газоаналіз – найбільш надійний спосіб відстеження біологічних змін у продуктах зберігання:
- ферментація, дихання зерна та біомаси
- активність шкідників (комахи, кліщі, гриби, бактерії, дріжджі)
- процеси гниття або розкладання
Система iGRAIN успішно застосовується для таких категорій продукції:
- Пшениця, кукурудза, рис та інші зернові
- Ячмінь, призначений для складання
- Какао-боби, кавові зерна
- Горіхи: фісташки, кеш’ю, мигдаль, фундук та ін.
- Кормові пелети, в тому числі до пакування
- Макуха олійних культур: соєва, соняшникова, бавовняна
- Насіння пальмової олії
- Деревні гранули, тріска
- Компостування та зберігання біомаси
Усі датчики інтегруються в програмне забезпечення iGRAIN Dashboard Manager для управління зберіганням і запасами, а за потреби система може додатково керувати процесами аерації.